søndag 24. april 2011

Kristus er sannelig oppstanden - Påskenatt

Markus 16, 1-8

Kjære menigheten!

Dette er natten da Gud bryter dødens lenker. Dette er natten som ga mening til kirkens tro og bekjennelse om Jesus som Herre og frelser. Dette er natten da døden mister sin kraft, og vi kan få håpe på evig liv med Kristus. Og slik er det, fordi vi sammen med kirken gjennom tid og evighet bekjenner:

Kristus er sannelig oppstanden.

Da vi på Langfredag så vår Herre korsfestet, var vi som foreldreløse barn, som Gudsløse mennesker, som en flokk uten hyrde. Men i natt feirer vi underet som de første disiplene knapt kunne tro. Men som sendte dem ut som budbringere for dødens overmann. Et budskap som ga dem trygghet i nød og fare, mot under motstand og spott, håp når de ble stilt ovenfor døden. Og til slutt nådde budskapet også oss, vårt folk og vår bygd. Og derfor bekjenner vi her i Langenes kirke i natt, sammen med kirken gjennom tid og inn i evighet:

Kristus er sannelig oppstanden.

I to tusen år har kjærlighetens kraft strømmet fra den åpne graven. For den oppstandne vitner først og fremst om en ting: Guds kjærlighet til oss mennesker. Vår ondskap drepte Han. Men Guds kraft overvant døden. Døden, vår fiende fra livets begynnelse, har i Kristus funnet sin overmann. Vi tror og bekjenner det disiplene så og vitnet om: Døden er beseiret. Derfor bekjenner vi med kirken gjennom tid og evighet:

Kristus er sannelig oppstanden.

I møte med ondskap vil vi stå opp i kampen for det gode. I møte med nød, fortvilelse og sorg, vil vi lindre, gi håp og trøst. I møte med de ensomme vil vi inviterer til fellesskap. For Kristus som ga seg selv for oss, som lot sin seier bli vår seier: Han elsket oss, og lærte oss at kjærlighet er gudsfolkets vei. Og kraften i Hans kjærlighet finner vi i denne enkle bekjennelse som vi deler med kirken gjennom tid og evighet:

Kristus er sannelig oppstanden.

I møte med døden, vår egen og andres, så vil vi vitne om troen på dødens overmann, og vårt håp om et evig liv. Verden kan spotte oss, vitenskapen kan be om bevis. Men vi lar oss ikke bøye, for vi tror med vårt hjerte det som kirken har bekjent i tid og evighet:

Kristus er sannelig oppstaden.

Dette er det viktigste vi kan lære våre barn. Dette er grunnsteinen i vår tro. Dette er det vi skal gi videre fra slekt til slekt, fra generasjon til generasjon, fra folk til folk. Dette er det vår tro står og faller ved, dette er det vi aldri kan gi opp, dette er sannheten som vi bekjenner sammen med kirken i tid og evighet:

Kristus er sannelig oppstaden.

Så finnes det ikke lenger noe som kan binde oss, eller dømme oss fra livet. Gud har vist sin kjærlighet.

Og Guds folk sier: Halleluja.

Ære være Faderen, Sønnen og Den hellige ånd som var og er og blir en sann Gud fra evighet og til evighet. Amen.

Ingen kommentarer: